Московски съд съобщи, че е удължил задържането на американския репортер Еван

...
Московски съд съобщи, че е удължил задържането на американския репортер Еван
Коментари Харесай

Русия отново удължи ареста на американския журналист Гершкович

Московски съд заяви, че е удължил задържането на американския репортер Еван Гершкович до януари 2024 година, откакто той беше задържан в Русия през март тази година по обвинявания в шпионаж.

Според известието " интервалът на задържане " на Гершкович е продължен с още два месеца до 30 януари.

Изслушването се организира при закрити порти и не бяха позволени медии. 32-годишният сътрудник на Уолстрийт джърнъл в Москва, неговият шеф и държавното управление на Съединени американски щати отхвърлиха обвиняванията.

Удължаването на задържането му беше съвсем несъмнено, така като Русия рядко освобождава хора, арестувани в очакване на правосъден развой по съществени обвинявания.

Гершкович беше задържан в Екатеринбург до момента в който се опитвал да направи репортаж - съгласно съветските разследващи служби той е събирал информация за държавното управление на Съединени американски щати по отношение на съветско военно-промишлено дружество, а въпросната информация съставлява държавна загадка. Така Гершкович стана първият западен кореспондент, вкаран в пандиза по обвинявания в шпионаж в Русия от руската ера насам.

Американецът е държан в прословутия московски затвор Лефортово.

Русия не е предоставила обществени доказателства за обвиняванията против Гершкович.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР